BørneIntra v2.19.1

M.C. Holms Børnehus - en tryg start på livet!

M.C. Holms Børnehus er en integreret institution, 0-6 år. Børnene er fordelt på Havestien - Strandstien og Skovstien.

Havestien rummer vuggestuen.

Mens børnehaven er på Strandstien og Skovstien.

I er altid velkomne til at komme på besøg og se hvem vi er.

Vi kan kontaktes på følgende telefonnr.

Havestien: 99 70 66 30

Strandstien: 99 70 6 631

Skovstien: 99 70 66 32

Kontoret: 99 70 60 40

Skiftende billeder

En mors fortælling

Det er en ganske almindelig morgen, min søn og jeg kommer gående ind igennem havelågen og træder ind i Børnehuset. Det første der møder os er et kæmpe smil og et ”Godmorgen, Malthe” af pædagogen, som er på vej ud med en dreng der skal sove formiddagslur. Ned ad gangen kommer duften af nybagte boller og vi kan fornemme at dagens suppe er ved at blive forberedt. Min søn er allerede i gang med at sige ”mam-mam”.

Inden vi går ind på stuen får vi en snak om de tændte fyrfadslys, de forskellige gruppers fremstillinger som hænger fremme og min søn peger over på drengene som ligger skulder ved skulder i alrummet og leger med togbane.

Jeg kan høre at køkkendamen snakker med to nysgerrige børn, som har spurgt ind til de forskellige grøntsager som ligger fremme på køkkenbordet midt i alrummet. Børnene forsøger at sige ”porre” hvorefter de griner højt.

Jeg går med min søn i hånden ind på stuen, hvor vi bliver mødt af en pædagog som sidder og læser historie i sofaen sammen med 3 børn. Udover at være optaget af bogens indhold følger et af børnene også med i hvad der foregår ude i rummet.

Et hjørne er indrettet med madrasser hvor børnene kan kravle op og ned, trille, slå kolbøtter, tumle, hoppe osv. Der bliver grinet, hujet hvinet, grædt, trøstet og opmuntret når det lykkes og var lige ved at lykkes.

Et barn er lige blevet afleveret og har en lidt træls morgen. Hun er ked af at mor lige er gået. En pædagog tager sig tid og det er okay, at barnet har brug for sut og nuller klud.

I baggrunden fornemmer jeg, at der bliver spillet børnesange og et barn standser op og bevæger sig til rytmen. Pædagogen i sofaen siger ” du danser” og smiler. Barnet smiler og danser videre. Nu begynder et andet barn også at danse.

Min søn er klar til at blive afleveret og rækker selv ud efter en pædagog og giver hende et kæmpe kram. ”Sikke en velkomst” siger pædagogen og spørge ham, om de ikke skal vinke farvel til mor.

Jeg er nu også fuldstændig klar til at vinke farvel og tage videre på arbejdet. Jeg har en rigtig god fornemmelse i maven af, at dette bliver endnu en god dag i MC Holms Børnehus.

Amalie

Mor til Malthe